עבור רוב בני האדם, מכונית היא הרבה יותר מדרך נוחה להגיע ממקום למקום. אנחנו אוהבים את כלי הרכב שלנו, משקיעים מחשבה רבה בבחירתם ולא מעט משאבים בטיפוח ושדרוג, ובמקרים רבים המכונית משפיעה גם על הדימוי העצמי של הבעלים שלה. מסיבה זו קל להבין למה חשוב כל כך לנקות את הריפודים של הרכב, ולמה כדאי לעשות זאת באופן קבוע. אמנם הניקיון האפקטיבי ביותר מושג בעזרת חברה מקצועית, אבל גם ניקוי ריפודים לרכב לבד, כלומר בכוחות עצמכם, יכול לספק תוצאות טובות מאוד – ובפרט אם תקפידו על ההנחיות שמופיעות במדריך המפורט שהכנו לכם בהמשך העמוד.
איך מנקים ריפוד של רכב בלי לפגוע בו?
ניקוי ריפודים לרכב לבד הוא לא משימה בלתי אפשרית, אבל כן כזו שצריכה להתגבר על מספר מכשולים. העיקרי שבהם הוא החשש שמא הניקוי יגרום נזק למושבים בגלל שימוש בחומרים שלא מתאימים לו. ההמלצה הטובה ביותר בהקשר זה היא לנסות את השיטות שמוצעות כאן במדריך קודם כל בפינה נסתרת, וכך לדעת האם הן בטוחות לשימוש.
איך לנקות מושבי עור ברכב?
הסוג הרגיש ביותר של ריפודי רכב הוא אלה שעשויים מעור. למעשה יש שני סוגים של ריפודים כאלה – מעור של בעלי חיים ומעור סינתטי – ולכן התשובה לשאלה איך לנקות מושבי עור ברכב תלויה בסוג העור. חברות מקצועיות משתמשות בקיטור, משום שהוא לא פוגע בעור ולא גורם לו לסדקים. כשרוצים לנקות את הריפודים האלה לבד, ההמלצה היא על סקוץ' ומים חמימים שעשויים להסיר את כל סוגי הכתמים. לאחר מכן כדאי להשתמש בחומר ייעודי לשמירת הברק ולהגנה על העור.
איך מנקים ריפוד של אוטו שיש בו כתמי דם?
כתמי דם הם אחד מסוגי הכתמים הנפוצים ביותר בכלי רכב. גם כשמדובר בטיפות בודדות כדאי כמובן לנקות אותן מיד – גם כדי לשמור על המכונית נעימה וגם מפני שכתמי דם עלולים להפיץ ריח לא נעים. נזק נוסף הוא נוכחות של חיידקים בתוך הכתם המתייבש.
ניקוי ריפודי רכב מדם לבד כולל שני שלבים: בשלב הראשון יש לספוג את הדם באמצעות מטלית יבשה או מגבת מנייר. חשוב לספוג כמה שיותר מהדם, ומצד שני להיזהר לא לגרום לנוזל להיספג עוד יותר עמוק בתוך הריפודים. בשלב השני מנקים את השאריות עם מים קרים. אם בכל זאת נשארו סימנים לדם, אפשר להשתמש במי חמצן כדי להעלים את הכתם, אבל רק אחרי שמנסים זאת קודם בפינה נסתרת ברכב.
איך לנקות ריפוד של רכב שהתלכלך מקפה?
עוד כתם נפוץ הוא כתוצאה מקפה שנשפך ברגע של חוסר תשומת לב או בעקבות בלימה פתאומית של הרכב – אירועים שכיחים למדי בהתחשב במצב בכבישים בארץ. כשמדובר על ריפוד מעור סינתטי, סביר להניח שמגבון לח יספיק כדי להעלים את הקפה. ככל שהריפוד ישן יותר כך העמידות שלו נחלשת, ולכן חשוב לפעול מהר יותר ולעבור עם המגבון מיד אחרי שהקפה נשפך.
איך מנקים ריפוד של רכב מכתם קפה כשהריפוד הוא מבד? מפזרים מעט סודה לשתייה על הכתם, מחכים כמה דקות ועוברים על מטלית רכה על האזור.
איך מנקים כתמים שומניים ממושבי רכב?
שאלה שכיחה נוספת שאנחנו נתקלים בה היא איך מנקים ריפוד של רכב שנשפך עליו רוטב שומני. הצעד הראשון הוא לספוג את הרוטב, בזהירות (כדי לא להספיג אותו עוד יותר במושב). לאחר מכן מכינים תערובת של מים פושרים/חמימים עם אבקת כביסה או נוזל לניקוי כלים (בערך כף או שתיים של חומר הניקוי לכוס מים). עוברים עם מטלית רכה שהוספגה בתערובת על הכתם, בעדינות וביסודיות. מחכים כ-20 דקות ואז עוברים עם מטלית יבשה כדי לספוג את הנוזל ביחד עם השמן. בסיום הפעולה יש לפתוח את החלונות כדי שהמכונית תתאוורר והריפודים יתייבשו (המלצה שתקפה לכל מקרה של ניקוי ריפודים לרכב לבד).
הסרת כתמי זיעה מהריפודים של הרכב
אמנם רוב המכוניות מצוידות במזגן עוצמתי, אבל הקיץ הישראלי הלוהט והלח גורם לכך שרבים רוצים לדעת איך מנקים ריפוד של אוטו מכתמי זיעה (שמייצרים גם ריח דוחה מעבר למראה הלא אסתטי).
התשובה: מערבבים כפית סבון כלים ועוד כפית אמוניה בתוך חצי ליטר של מים בטמפרטורת החדר. משפשפים בעדינות את כתמי הזיעה עם מטלית שהוספגה בתערובת הנ"ל, ואז סופגים את הנוזלים בעזרת מגבת נייר. ייתכן שתצטרכו לחזור על הפעולות הנ"ל מספר פעמים עד שהזיעה תיעלם לגמרי.
איך לנקות ריפודים שהקיאו עליהם?
ילדים רבים לא מרגישים טוב במהלך נסיעות, ובפרט ממושכות, ולמעשה יש גם מבוגרים שסובלים מכך – ולכן כדאי לדעת איך לנקות ריפוד של רכב מכתמי קיא.
כשמישהו מקיא ברכב, קודם כל סופגים את ההקאה בעזרת מגבת נייר ומשתדלים לאסוף כמה שיותר לכלוך, ככל האפשר (למרות הקושי המובן). את הכתם שנשאר אפשר לנסות לנקות עם תערובת של מים וסבון כלים או אבקת כביסה (כמו בניקוי של כתם שומני). כדי להעלים את הריח הרע מפזרים סודה לשתייה על הריפודים למשך לילה שלם ושואבים אותם למחרת בבוקר.
באילו מקרים כדאי לבצע גם ניקוי מקצועי?
חשוב להדגיש: ניקוי ריפודים לרכב לבד לפי ההנחיות והטיפים שהופיעו כאן בעמוד משפר במידה ניכרת את המראה שלהם, ולכן גם את המראה של המכונית באופן כללי. יחד עם זאת יש גם מצבים שבהם כדאי להפקיד את ניקוי הריפודים בידיים מקצועיות – של הצוות של פרופסור לניקיון.
הסיבה לכך פשוטה: גם אם אתם חרוצים, יסודיים ורציניים, והצטיידתם בחומרים המתאימים, אין לכם מן הסתם גישה לציוד מקצועי ולחומרי ניקוי שיש רק לחברות ניקיון מקצועיות. כשמזמינים חברה שהמומחיות שלה היא ניקוי ספות, ניקוי שטיחים, מזרנים, מזגנים ושירותים נוספים כמו ניקוי ריפודים – התוצאה תהיה רמת ניקיון גבוהה במיוחד ונסיעה נעימה במיוחד ברכב.
איך לנקות ריפוד של רכב – תשובות לשאלות נפוצות
האם ניקוי הריפודים מנטרל גם ריחות רעים?
הקפדה על הכללים שפורטו במדריך שהכנו לכם תוביל בחלק גדול מהמקרים גם לנטרול ריח דוחה. אם הריח נשאר, הדרך הנכונה להיפטר ממנו היא ניקוי מקצועי.
איך אפשר לדעת בוודאות שהשיטות הביתיות לניקוי ריפודים לבד לא מזיקות למושבים?
אין דרך לדעת בוודאות של 100%, ולכן מומלץ לנסות כל שיטת ניקוי בפינה נסתרת וכך לא לגרום נזק בולט לעין.
כמה זמן לוקח לריפודים ברכב להתייבש?
בהתאם לסוג החומר שממנו הם עשויים, וכמובן שגם לתנאי האקלים יש השפעה. בכל מקרה חשוב מאוד לוודא שהריפודים יבשים לגמרי, כדי שלא ייווצר בהם עובש.
כמה זמן נמשך ניקוי מקצועי של ריפודים ברכב?
בדרך כלל כשעה. לאחר מכן חשוב כאמור לתת לריפודים להתייבש לפני שמתיישבים עליהם.
למה לבחור בנו לטובת ניקוי מקצועי?
פרופסור לניקיון היא חברה ותיקה שמתאפיינת במצוינות בכל סוגי השירותים שהיא מספקת: ניקוי מזרנים, ניקוי ספות, שטיחים, כורסאות, ריפודים בכל סוגי כלי הרכב, מזגנים וגם דירות, ועוד. השירות של ניקוי ספות מתבצע בבית הלקוח, וגם את ניקוי הריפודים בכלי הרכב שלכם – מכונית, מונית, כלי רכב מסחרי, מיניבוס, אוטובוס וכו' – ננקה אצלכם, במועד הנוח ביותר עבורכם, ובמקצועיות גבוהה במיוחד שמבטיחה מקסימום תמורה לכסף.